Snoeien

Het snoeien van een boom kan om vele redenen nodig zijn. Natuurlijk voor de klant die bijvoorbeeld meer zon in de tuin wil. Maar ook kan snoeien nodig zijn voor de boom om zijn vitaliteit en conditie te verbeteren. Ook kan snoei nodig zijn om gevaar van uitbrekende takken weg te nemen. Veel bomen vragen om een eigen snoeimethode omdat de ene soort meer kan hebben dan een andere soort. Averink Boomverzorging weet hoe, wanneer en waarom uw boom gesnoeid moet worden!

Kappen

Wanneer een boom door ouderdom of een aantasting te gevaarlijk is om te laten staan moet soms gekozen worden voor het kappen van de boom. Ook kan een boom moeten wijken voor verbouwing of omdat de boom simpelweg te groot wordt. Averink Boomverzorging is gespecialiseerd in het kappen van bomen op moeilijke plekken bijvoorbeeld in een kleine achtertuin waar geen ruimte is om hout te laten vallen. Voor elke situatie kent Averink Boomverzorging een oplossing om de boom veilig te verwijderen.

Planten/verplanten

Bomen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Bij het planten van bomen is het verstandig rekening te houden met de behoeften van de boom maar ook moet er rekening gehouden worden met de groeiwijze en uiteindelijke grote van de boom. Averink Boomverzorging kan u prima adviseren en begeleiden bij het uitzoeken van een boom. Ook is het mogelijk bomen van hun oude standplaats te verplanten naar een nieuwe standplaats, zo kan een boom die misschien eigenlijk gekapt moest worden op een andere plek verder groeien.

Onderzoek

Wanneer bomen ouder worden kunnen ze gebreken gaan vertonen zoals: taksterfte, holtes, ziektes en aantastingen. Vaak kan er als in een vroeg stadium wordt ingegrepen nog veel worden voorkomen en “genezen”. Averink Boomverzorging is erkend Boom Veiligheid Controleur en kan bomen onderzoeken en daaruit een advies geven over hoe verder om te gaan met de boom.